WOLA JUSTOWSKA-KRAKÓW

Duże mieszkanie na Woli Justowskiej w Krakowie zostało zrealizowane w oparciu o projekt aranżacji utrzymanej głównie w nurcie minimalizmu z pewnymi wtrętami stylistycznymi, którymi są dodatki, lampy, grafiki oraz rzeczy codziennego użytku. Mieszkanie zaprojektowane zostało tak, aby oddzielić przestrzeń dzienną od nocnej. Część dzienna mieści w sobie otwartą przestrzeń z salonem, jadalnią, kuchnią i otwartym hallem. Część nocna to sypialnie rodziców i dzieci.

Takie podzielenie przestrzeni jest bardzo funkcjonalne i zapewnia intymność użytkownikom. Ciekawym rozwiązaniem są nisze i szafy wnękowe. Stworzone zostały dzięki sprytnemu wydzieleniu części hallu jako garderoby, przez co w części salonu powstały mniejsze szafki wnękowe, zaś od strony wejścia spora szafa na odzież. Na uwagę zasługują też aranżacje pokoików dziecięcych, w których na ścianach znalazły się tapety z grafikami mającymi decydujący wpływ na charaktery tych pomieszczeń.

Inwestor: prywatny
Lokalizacja: Wola Justowska / Kraków
Data: kwiecień 2016

minimalizm, tapeta, pokoik dziecięcy, szafki we wnęce, łazienki